POVERLJIVO IZ L.A. – BG art putuje u Kaliforniju

Kada nam se javila prijateljica Marija sa željom da prijateljima u Los Anđeles ponese na poklon umetnost, bila je to „kapisla“ koja je pokrenula mnoštvo pitanja i ideja. Posle inicijalnog razgovora došli smo do toga da treba da povežemo tradiciju i moderan dizajn, da prikažemo Beograd i njegov poseban šmek tako da kroz nekoliko umetničkih radova kreiramo harmoničnu likovnu celinu.

Prvo smo izabrali sliku „Beograd“ umetnice Nine Manić Jovanović, koja simbol grada, zgradu Skupštine Srbije prikazuje vedro, poput vatrometa. Ćirilična grafika dizajnera Duška Paripovića „ABGD“ je takođe bila očigledan izbor. Nadovezala se kontura grada u „Zmaju od grada“ u mint opciji istog autora i delovalo je da je to to.

Međutim, nedostajao je važan deo slagalice u vidu crteža Hrama Svetog Save, kao još jednog važnog simbola Beograda. Kako bismo dobili jedinstvenu interpretaciju Hrama, zamolili smo umetnicu Bojanu Lukić da uradi specijalno za ovu prilku, crtež tušem Hrama Svetog Save i zatim ga pripremili za štampu u odgovarajućem formatu.

Pored različitih likovnih pristupa, vodili smo računa i o uklapanju dimenzija formata, pa smo se odlučili da „Zmaj od grada – mint“ i crtež Hrama Svetog Save štampamo u dimenziji 40x40cm, koju inače nemamo u našoj standardnoj ponudi.

Finalni rezultat je skladno sklopljena kompozicija 4 međusobno različita, a opet komplementarna rada troje sjajnih umetnika različitih senzibiliteta.

Ukoliko i vi želite za nekoga koga volite da pripremite posebno odabran i kreiran umetnički dar, javite nam se da ga iskreiramo zajedno.

Možete nas kontaktirati putem email-a ili telefonom.

Naša e-mail adresa je [email protected]

Naš kontakt telefon: +381 69 245 63 11

This entry was posted by in Uncategorized and tagged .