LEPŠE JE U DVOJE – Umetnost u paru!

Svi mi ponekad volimo da se osamimo i budemo sa svojim mislima i željama. Ipak kako nam ljudska i društvena priroda nalaže, ipak se lepše i bolje osećamo u društvu. Umetnost, i ako apstraktna kao pojam, ima energiju i na neki način svoj „život“ koji nama služi kao inspiracija i prizor koji nam budi razmišljanja i emocije.

Ako je posmatramo na ovaj način vrlo nam je lako da razumemo zašto i umetnost voli da bude u paru jer se tako nadopunjuje i priča i umetnički prizor koji posmatramo. Naša štampana umetnost nije izuzetak u ovome i zato smo odabrali da predstavimo nekoliko najpopularnijih parova štampane umetnosti po izboru naših kupaca i ljubitelja umetnosti.

Ovo su radovi koje naši kupci često kupuju zajedno, tj. u paru.

Počećemo od para iz kolekcije Prava Ljubav. I ako ova dva rada nemaju  naizgled dodirnih tačaka, onog trenutka kada ih vidite jedan pored drugog jasno vam je da su par. My Lover’s Coat i Anticipation u paru se nadopunjuju i balansiraju pre svega odabirom boja, dok poruka koju šalju budi istu emociju – ljubav! Najsimpatičnije obrazloženje za ovaj par koje smo čuli je da je jedna za bate, a druga za seke.

stampane slike za kancelarije

Apstraktni pojmovi u umetnosti nisu retka pojava i lako se uparuju i kombinuju međusobno. Korak dalje u ovom pravcu je napravila naša umetnica Ema Fik koja je oslikala apstraktni par koji jednostavno ne mogu jedan bez drugoga.

Stigli smo i do pravog ljubavnog para štampane umetnosti. Zagrljaj i Tango strasti su par koji zaista odiše divnom emocijom, strašću i ljubavlju.

Nakon strastvenog para, selimo se daleko preko okeana da vam predstavimo sledeći par. Da je moć u oku posmatrača dočarao nam je Viktor Šekularac sa radovima New York i Queens.

Evo i jednog nesvakidašnjeg para koji svi prosto obožavaju. The One i ABGD su radovi koliko bliski sa jedne, toliko i potpuno različiti sa druge strane. Ljubav prema ljubavi ili ljubav prema svom gradu, spajaju se kod reči ljubav. Tako i ovaj par deli baš ovu emociju.

Spomenuli smo ljubav prema svom gradu i ovaj sledeći par oslikava upravo to. Zmaj od grada i Blok 62 dele ljubav prema Beogradu!

Beograd i Novi Beograd - slike za zid

Poslednji par je za one slobodnog duha i jakog kreativnog naboja. Hrabre i jarke boje, savršena i kompleksni apstraktni pojmovi krase naš sledeći par. Happy-Exile i Leto naše Tanje Koraksić prosto isijavaju osećaj sreće i zadovoljstva.

KOJI JE VAŠ OMILJENI PAR?

Za sva pitanja i dodatne informacije uvek nas možete nas kontaktirati putem email-a ili telefonom.

Naša e-mail adresa je [email protected]

Naš kontakt telefon: +381 69 245 63 11

Ako više volite da pogledate radove uživo u možete ih videti u našoj kući umetnosti – Kreativnom studiu STEPENIK.

This entry was posted by in Uncategorized and tagged .