Kolekcija – BG Koreni

Ova kolekcija, inspirisana Srbijom je nastala u tuđini, koju nazivamo Zapadna Evropa. Radovi imaju za cilj da kroz jednostavan dizajn artikulišu nove veze između tradicionalne i pop kulture Beograda, Srbije i Balkana. Kaže se da čovek mnogo bolje sagledava stvari kada se od njih odalji u prostornom i emocionalnom smislu. Čudnovato je međutim da geografska udaljenost neretko pojačava duhovnu vezu sa prvobitnim staništem. To osobito stanje uma odgovorno je i za ideje koje karakterišu ove radove.

UMETNIK

Duško Paripović

Duško Paripović, rođen je 1981. godine, diplomirao Tehnološko-metalurški Fakultet u Beogradu, doktorirao na Federalnoj politehničkoj školi u Lozani (Švajcarska).
Pored art-a, bavi se razvojem novih materijala za automobilsku industriju, a najviše je ponosan na članak o njegovim radovima koji je objavljen u jednom od najtiražnijih lifestyle magazina u Švajcarskoj.
Duško bi uz svoje radove uklopio muziku Discipline Kičme, a da nije umetnik bio bi, kako on to kaže, propali umetnik. Svoj rad opisuje kao potragu za skrivenim ili neartikulisanim vezama.