Kako da vaš dom bude izvor dobre energije?

Kakav vam je prvi utisak kada ulazite u svoj dom? Da li vas stigne odmah umor ili se osetite opuštenije? Kako se osećate ujutru kada se probudite?

Evo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da vaš prostor uvek bude oaza dobrog raspoloženja.

Raspremite stan… ili možda ne

Da li postoje stvari koje odavno čuvate, a ne koristite niti vas inspirišu? Čuvate li poklone koje ste dobili, a ne sviđaju vam se? Raspremite, raščistite – dozvolite energiji da se pokrene. Ako vam je prostor izuzetno uredan i „pod konac“,  i ako stalno radite na tome, možda bi vam povremeno prijalo malo „nereda“.

Boje

Svuda su oko vas. Neke smiruju, neke evociraju uspomene, a neke jednostavno volite uvek da vidite. Ne ograničavajte svoju ljubav prema bojama, ako se vama dopada nikada ne može biti previše ili premalo boje oko vas. Uvek pratite svoj osećaj i osetićete pravu meru.

Svetlost

Nešto što nam je svima potrebno, bilo da je sunce ili dodatna lampa na pravoj poziciji, koja svetili baš taman toliko da širi toplu atmosferu u prostoru. Koristite svetlost u svoju korist – da naglasite sliku ili dekor koji želite svi da primete ili da istaknete omiljene kutke u svom domu namenjene druženju ili možda rezervisane za odmor i opuštanje.

Poruke

Ostavljajte sebi i svojim ukućanima podržavajuće poruke po stanu:  na ogledalu u kupatilu, na frižideru ili pored kreveta. Napišite sebi poruku vezanu za neki vaš cilj. Ili jednostavno pokažite emocije. Sigurno već znate koliko jedna kratka poruka dragoj osobi može da znači i ulepša dan.

enterijer trpezarije i radovi: Kravica (Branislav Nikolić), Alat (Bojana Lukić), Grozdje (Branislav Nikolić), Kuća (Goran dragaš), Iks oks (Aleksandar Dimitrijević) i Pita od jabuka (Bojana Lukić)

Slike

Birajte one koje vas asociraju na dobre uspomene ili željene planove. Uparite ih ako želite i vi da budete u paru. Opredelite se za više sličnih motiva ili namerno napravite kontrast. Spajajte nespojivo, kombinujte originalna dela i printove, poznate i neafirmisane autore – jedini važan kriterijum je da se vama dopada. Ispoljite sebe i svoje afinitete kroz slike koje birate, jer ćete tako uvek moći iz njih da upijate ono što vam prija.

Umetnost je tu da vas inspiriše, motiviše i intrigira. Na vama je da napravite pravi izbor.

Za sva pitanja i dodatne informacije uvek nas možete nas kontaktirati putem email-a ili telefonom.

Naša e-mail adresa je [email protected]

Naš kontakt telefon: +381 69 245 63 11

Ako više volite da pogledate radove uživo u možete ih videti u našoj kući umetnosti – Kreativnom studiu STEPENIK.

This entry was posted by in Uncategorized and tagged .