Ema Fik

Ema Fik, rođena u Luizijani (SAD) 1991. Diplomirala je englesku književnost na Univerzitetu Alabama, ali je svoj pravi poziv pronašla u bavljenju ilustracijom, kada se 2013. doselila u Srbiju. Emina prva knjiga ilustracija “Snippets of Serbia”, naišla je na sjajne reakcije publike i otvorila joj vrata za nastavak karijere.

Ema je svoje umetničko putovanje započela dolaskom u Srbiju i svidja joj se što Srbi kažu da kroz njen rad upoznaju sami sebe. Idealno vreme za stvaranje za Emu je jutro – tada nastaju njeni radovi koji bude radoznalost i plene pristupačnošću. Voli da bude okružena svojom kreativnošću, da radi i stvara. Iako je budućnost intrigira, voli sadašnjost i u uživa u njoj.

Ema Fik, rodjena u Luizijani (SAD) 1991. Diplomirala je englesku književnost na Univerzitetu Alabama, ali je svoj pravi poziv pronašla u bavljenju ilustracijom, kada se 2013. doselila u Srbiju.

 

Njeni radovi odlično komuniciraju sa širom publikom i bude radoznalost. Emina prva knjiga ilustracija “Snippets of Serbia”, naišla je na sjajne reakcije publike i otvorila joj vrata za nastavak karijere. Najboljom kritikom za svoj rad smatra to što Srbi kažu da kroz njen rad upoznaju sami sebe.

Idealno veme za stvaranje za Emu je jutro. Tri stvari koje je uvek čine srećnom su: crna čokolada, putovanja i dobro društvo. Iako je budućnost intrigira, Ema voli sadašnjost i u uživa u njoj.