5 saveta kako da uvedete boje u vaš dom

U nekom trenutku dođe taj momenat kada bi ste želeli da na neki način osvežite prostor u kom živite. Svakako je prva ideja koja vam padne na pamet krečenje ili kupovina nekog novog komada nameštaja koji bi doneo nešto novo u vaš dom.

Mi želimo da vam malo pomognemo u ovoj dilemi. Za početak, nije uvek neophodno upuštati se u velike i zahtevne projekte koji mogu prilično i da vas koštaju. Pročitajte naših 5 saveta kako možete da uvedete boju i svežinu u svoj dom na malo lakši način.

Ofarbajte stari nameštaj

Upravo tako kako i zvuči, ako imate u svojoj kući ili stanu drveni nameštaj, ofarbajte te drvene komade u neku boju koja vas inspiriše. Farbanje nameštaja je daleko zabavnije od krečenja cele prostorije i prednost je što boju možete menjati kada god osetite potrebu za promenom. Ne zaboravite da koristite boje namenjene drvenim površinama, koje ih ujedno i štite od propadanja. Da li ćete odabrati jarku i upadljivu ili smirujuće neutralnu nijansu, potpuno je na vama i ne možete pogrešiti u izboru.

Nabavite cveće

Nemojte nikada potcenjivati moć cveća kada vam je želja da dodate boje u ambijent. Možete odabrati saksijsko cveće u jarkim bojama ili šarene bukete u vazama koje možete menjati češće. Postavite svoje novo veselo cveće na stočić, komodu ili kuhinju da ostvarite najbolji efekat.

enterijer dnevne sobe i radovi Zaplet (Ema Fik), Poruka dana (Ema Fik) i Alat (Bojana Lukić)
Udobni i šareni jastuci

Kada želite da dodate boju u neki prostor, dekorativni jastuci su idealno i najjednostavije rešenje. Možda i najjeftinije rešenje i pritom lako zamenljivi, možete ih kombinovati i uklapati boje upravo onako kako želite.

Tepisi nisu izašli iz mode

Tepisi u prostorijama daju onaj lični pečat koji je uvek poželjan kod uređenja prostora. Takođe su sjajan način da se prostor istakne uz pomoć neke fantastične boje koja će odisati toplinom i tako dobije svoj jedinstveni izgled. Bez obzira da li ćete se odlučiti za tradicionalnije motive ili moderniju geomertiju, jake kontraste ili par tonova iste boje, tepih će svakako uneti vidljivu promenu u vaš enterijer.

enterijer dnevne sobe i radovi: Losos file (Branislav NIkolić, Dvorište (Katarina Radović), Kuća (Goran Dragaš), Another Belgrade 3 (diSTRUKTURA), Tekstura (Ivana Zupanc), Queens (Vikotor Šekularac)
Nezaobilazni deo svakog doma – Art

Umetnost u dekoru ne mora biti nepristupačna i rezervisana samo za zidove. Odaberite art printove koji vam mame osmeh na lice i postavite ih gde god se vama dopada – zid, polica, kuhinja, kupatilo… izbor je vaš. Art printovi intenzivnih boja mogu učiniti čuda sa svetlim prostorima tako što privlače svačiju pažnju upravo tu, umesto da se pogled gubi u belini zidova.

Ovo su samo neki od mnogobrojnih ideja koje možete probati, a ako vam se krajnji rezultat dopada – uspeli ste! Ostalo je samo da se opustite i uživate u igri boja.

Za sva pitanja i dodatne informacije uvek nas možete nas kontaktirati putem email-a ili telefonom.

Naša e-mail adresa je [email protected]

Naš kontakt telefon: +381 69 245 63 11

This entry was posted by in Uncategorized and tagged .